Søvnproblemer

Søvnproblemer en av de vanligste helseplagene i befolkningen. Ifølge søvneksperter sliter opptil 20 prosent av befolkningen med insomni, altså kroniske søvnproblemer. Det vil si at rundt 2 av ti sliter med å få nok søvn til å kunne fungere optimalt i hverdagen.

Selv om alle trenger søvn, varierer søvnbehovet veldig fra person til person. Søvn er viktig for oss mennesker, uten nok søvn fungerer vi dårlig. Sover du for lite kan du bli ukonsentrert, sliten, trett og føle deg utilpass.

Hva er årsaken til søvnløshet?

Søvnproblemer har ofte ikke bare én årsak, men er konsekvensen av en serie problemer. De vanligste er ofte stressrelatert, lettere psykisk ubalanse eller for lite mosjon. F.eks kan vinterdepresjoner gi søvnplager. Smerte og stoffskiftesykdommer kan også påvirke søvnkvaliteten. Men andre faktorer som uro, tinnitus, personlige kriser og dødsfall er også bidragende, samt blunder på dagtid og ekstrem årvåkenhet. I tillegg er det mange som lider av søvnløshet som ikke har noen åpenbare grunner til å være plaget av det.

Sovetabletter og innsovningstabletter

Nyere forskningsdata kan faktisk tyde på at langvarig bruk av sovemidler kan opprettholde og forverre søvnproblemene. Det er en fare for at personer med kortvarige søvnvansker kan miste troen på at de kan sovne uten sovemedisin og blir langtidsbrukere av sovemedisin.

Hypnose virker enkelt!

Jeg bruker samtale, hypnose og tankefeltteknikk i vår behandling av søvnplager, altså flere teknikker for å produsere en variasjon av positive effekter.

Med hypnose henvender vi oss til ditt ubevisste sinn (underbevissthet), der dine vaner og følelser er lagret. Hypnose er en måte du kan endre en hvilken som helst u/vane eller følelse.

Et terapiforløp for å bedre dine søvnproblemer tar vanligvis ca 3 – 4 timer.