Hva jeg gjør

Stress / angst / fobier

Stress og angst er blant de vanligst presenterte problemer i dag. Virkningene av angst og fobier kan infiltrere andre områder av våre liv som raskt påvirker søvn, humør, relasjoner, karriere, utfoldelse, beslutningstaking og mye mer.

Angst er ikke en del av en person, det mer et «program» som personen kjører. Mens det kan forventes at livet kan kaste deg sporadisk i en «salto», kan vi lære deg å avstresse og takle press. Jeg bruker tankefeltteknikk og hypnoterapi for å fjerne eventuell oppbygging av stress og lære deg ressurser for å overvinne angst permanent.

Depresjon

Depresjon påvirker mer enn 1 av 5 personer. Vanligvis brukes farmakologiske medisiner og psykologiske intervensjoner til å behandle depresjon. Psykologisk intervensjon kan være svært vellykket, men det er vanligvis en behandling som tar mye tid (12-20 økter). Hypnoterapi er et meget godt, hurtigvirkende alternativ for behandling av depresjon. Jeg forventer å se noen positive resultater i løpet av de første to økter.

Røykeslutt og snusslutt

Ønsket om å slutte å røyke er en av de vanligste grunnene til at folk kommer til en hypnoterapeut. Mange datafiler for kjøp og nedlasting vil tilby en standardisert «one size fits all» tilnærming til å slutte å røyke eller kvitte seg med annen avhengighet. Dette kan være greit for en kortsiktig løsning, men hvis vi ikke behandler «triggerne» som utløste disse problemene, vil sannsynligheten for tilbakefall etter en en stund øke markant. Jeg jobber sammen med klienten for å finne ut hva som driver dem til å røyke. Dette blir et fokuspunkt i terapien for å sikre varige resultater.

Søvnplager

Hypnoterapi er gunstig for behandling av søvnproblemer, inkludert søvnløshet som kan ha ødeleggende effekt på klienter. Som oftest er søvnløshet vanligvis forårsaket av angst. Når folk blir engstelig for ikke å få sove og deretter setter seg fast i et mønster av overdreven over-analyse, har søvnløsheten en tendens til å «bite seg selv i halen».

Mental vektreduksjon

Vårt ubevisste sinn har sine måter å håndtere uløste følelser fra fortiden på. Etablering av (u)vaner som å spise vekk ubehagelige følelser er en løsning som gjelder for svært mange mennesker. De færreste er imidlertid klar over at dette er årsaken til at man spiser usunt eller for mye. Jeg benytter metoder som løser opp i slike uløste mentale triggere. Det er nærmest umulig å oppnå varig ønsket vektreduksjon, dersom slike sabotører eksisterer i din mentale hverdag. Det er viktig å adressere slike uløste følelser, og dermed bidra til at det er enklere å oppnå varig vektreduksjon samt hjelpe deg til å få et avslappet og naturlig forhold til mat. Du begynner å spise slik som vi fra naturens side var ment å skulle spise. Du mater kroppen din, ikke følelsene dine.

Bryte dårlige vaner

Mange har små vaner som de ønsker å endre eller gi opp. Jeg hjelper mennesker til å overvinne vaner som neglebiting, hår trekking og mye mer.  Det kan sies at en vane kan dannes etter 5 tilfeller. Første gang er en forekomst, den andre en tilfeldighet, den tredje et mønster, den fjerde forming av en vane og på den femte forekomsten er vanen dannet. Hvis slike vaner kan dannes raskt, tenk hvor raskt de kan demonteres.

Parterapi

I parterapien drøftes de roller som hver av partene av nødvendighet eller av lyst har påtatt seg. Ofte berører vi foreldreroller, den aktive/den passive rolle, den tillitsfulle/kontrollerende rolle, ja listen er lang og særegen fra par til par. Jeg jobber etter en vitenskapelig basert behandlingsmetode som er systematisk lagt opp.