Søtsug

Noe søtt som lokker?

Hjernen vår prøver til enhver tid å «lure» oss til å spise sukker. Hvis du spiser store mengder sukker, det være seg sjokolade, søte kjeks eller lakris, drikker mengder med brus, smågodt etc. – er sannsynligheten stor for at du er blitt sukker avhengig.

Sukker er idag en av de store helse risikoene i Norge. Mange av de vanligste folkesykdommene kan spores tilbake til et overforbruk av hvitt raffinert sukker.

Ikke alltid like lett å kontrollere søtsuget

Fysisk sykdom eller ikke?

Noen eksperter mener sukkeravhengighet er en fysisk sykdom som sitter i hjernens belønningssenter på linje med andre avhengigheter. Andre mener at det ikke fører til de strukturelle endringene i hjernen som kjennetegner avhengighet og derfor ikke bør kategoriseres på samme måte.

Det kan være vanskelig å skille på det vi kaller et skadelig bruk og avhengighet. Uansett kan en stor forbedring oppleves ved å f.eks.gjøre en omveltning av kostholdet, men mye av dette handler nok om mestring og en følelse av å ta kontroll på egen helse. Det er her at det kan være fordelaktig å finne frem til metoder for å bearbeide sine vaner knyttet til det å fokusere på noe som er søtt.

Hypnose kan hjelpe

Dette kan jeg hjelpe deg med. Med hypnose kan du få omstilt hjernen din til å endre oppfatning om avhengigheten til sukker. Jeg bruker hypnose for å aktivt gå inn og fjerne sukker som en del av hverdagen din.

Bli kvitt søtsuget på 2 til 3 timer, og en endring vil for de fleste oppleves allerede etter første time.